Opening expositie

De opening van de kunstexpositie met de titel ‘Black & Touch meets Forest’ van kunstenaar Dimon – diomart.nl – op 24 januari was een groot succes. Ruim 60 geïnteresseerden wisten de locatie van Dynamo aan de Rijnstraat 58 in de Rivierenbuurt te vinden. Het publiek was enthousiast over de manier waarop de doeken van Dimon in de ‘woonkamer van Dynamo’ waren gepresenteerd. Bezoekers over de schilderijen van de kunstenaar; ‘Zo dynamisch, levendig en betoverend’ en ‘De vormen, beweging en kleuren komen recht binnen in mijn hart’. Dimon heette de bezoekers persoonlijk welkom, opende de tentoonstelling en legde de betekenis van zijn schilderijen uit. Onder het genot van een hapje en drankje was het een geslaagde opening voor een nog tot 24 maart durende expositie.

Over de series Black & Touch en Forest

De serie ‘Black & Touch’ staat voor: majestueus, streng en charmant, opgebouwd door contrast en sierlijke bewegingen. Door fijne lijnen, de beweging op het canvas en het kleurenschema van zwart en wit te gebruiken, passen deze werken heel goed bij de Japanse cultuur van muziek en dans. Dimon: ‘Met deze serie wil ik een ander verhaal vertellen dan mijn eerdere werken, waar ik alleen met heldere en levendige kleuren werkte. Met deze serie schilderijen wordt een verhaal verteld, alsof het een fascinerende Japanse dans is, waarin de combinatie van antipolen, licht en donker, de perfecte rol spelen. De aantrekkelijkheid van deze schilderijen ligt in het vermogen dat de ene kleur precies het tegenovergestelde is van de andere kleur en dus ook een tegenovergestelde sfeer creëert. Deze werken bestaan daarom alleen uit zwart en wit en zorgen samen voor de perfecte harmonie. Vanwege de sierlijke vormen en bewegingen die de kleuren vormen, vormen ze een dynamische combinatie en worden meer dan twee tegenstrijdigheden. Ze vullen elkaar aan alsof het een mooi en onvergetelijk schouwspel is. Elk schilderij heeft zijn eigen unieke gouden zegel, dit is een symbolische handeling om het schilderij ‘af’ te krijgen.

Met donkere en lichte tinten uit de schilderijenmet de serie ‘Forest’, maakte Dimon volumineuze landschappen, verdunt door ze teverrijken met een wit-groen-blauwe tint van de luchten. Dimon: ‘Boven de boomtoppenstrekt zich een eindeloze lucht uit, ergens ver is het nog steeds lichter enlichter qua kleur, gevoel en contrast. Maar direct boven het bos is de kleur helder en aantrekkelijk.De lucht is als een oceaan, het voelt net zo mooi en koud als het water. Zie meer over deze en andere series op http://dimonart.nl/